نیلینگ چیست؟

مقدمه:

ساخت و ساز های نوین شهری و احداث سازه های بلند مرتبه در مجاورت ساختمانهای قدیمی که دارای طبقات متعدد زیر زمین با کاربردهای مختلف بویژه پارکینگ می باشند، سبب توجه هر چه بیشتر مهندسین ساختمان به پایدار سازی گودها و حفاظت ساختمانهای مجاور از بروز هر گونه خسارت احتمالی ناشی از گودبرداری گردید و لذا  استفاده از روش نیلینگ که اجرای آن در احداث تونل ها و پایداری شیروانی ها در مجاورت بزرگراه ها و جاده ها از سابقه طولانی برخوردار بوده است، در ساخت و سازهای شهری و شیروانی ها و گود های درون شهری رواج یافت.

استفاده از nail (نیل) و مهار به منظور حفاظت سازه های زیر زمینی به اواسط دهه شصت میلادی باز می گردد، در این زمان با توسعه روش نوین تونل سازی اتریشی (NATM) ، تسلیح فولادی در سنگ ها به همراه شاتکریت مسلح مورد استفاده قرار گرفت. در سال 1972 میلادی برای اولین بار استفاده از روش نیلینگ به همراه دیوار بتنی مسلح برای حفاظت شیروانی های خاکی پروژه توسعه خط آهن ورسای فرانسه مورد استفاده قرار گرفت. ایمن بودن فوق العاده این روش در مقایسه با سایر روشهای حفاظت جانبی شیروانی ها باعث استفاده فراوان از این روش در پروژه های ساختمانی گردید.

امنیت فوق العاده روش نیلینگ در مقایسه با سایر روش های حفاظت جانبی شیروانی ها و فراهم نمودن امکان حفاظت کامل از ساختمان ها و تأسیسات مجاور پروژه که متأثر از اجرای مرحله به مرحله این روش به موازات پیشرفت عملیات گودبرداری می باشد، سبب استقبال هر چه بیشتر از این روش گردیده است.

درباره روش نیلینگ-سازه نگهبان

اجرا:

اجرای نیلینگ (NAILING) مشتمل بر مراحل حفاری، نصب انکر، تزریق دوغاب سیمان و در نهایت نصب هد نیل (NAIL HEAD) می باشد.

دستگاه حفاری می بایست علاوه بر قابلیت حفاری افقی با سرعت بالا از ابعاد کوچک نیز برخوردار باشد تا امکان استفاده از چندین دستگاه حفاری در یک جبهه کاری فراهم گردد. استفاده از روشهای حفاری دورانی و دورانی ضربه ای در اجرای عملیات نیلینگ مرسوم می باشد. پس از انجام حفاری تا عمق طراحی شده، انکر فولادی که در سرتاسر طول خود متصل به شیلنگ رفت دوغاب و در قسمت انتهایی متصل به شیلنگ برگشت می باشد، در داخل گمانه حفاری شده قرار می گیرد و سپس دهانه گمانه مسدود می گردد. پس از این مرحله، عملیات تزریق دوغاب سیمان در داخل گمانه از شیلنگ رفت آغاز می گردد و تا زمان خروج دوغاب از شیلنگ برگشت ادامه می یابد، در این مرحله دهانه شیلنگ برگشت مسدود می شود و عملیات تزریق تا رسیدن به فشار مورد نیاز انجام می گردد، در پایان پس از اجرای هد نیل (NAIL HEAD)، فیصینگ (FACING) نصب می گردد و در صورت لزوم تحت تنش قرار می گیرد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها:

تاريخ : برچسب:نیلینگ,تونل,شیروانی,حفاری,سازه,فیصینگ,انکر,گمانه, | 18:18 | نویسنده : پرویز زرانگوش 09183347188 |
.: Weblog Themes By VatanSkin :.